8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού 48 ώρες πριν την αναχώρηση για ταξιδιώτες προς τη Βρετανία

Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού 48 ώρες πριν την αναχώρηση για ταξιδιώτες προς τη Βρετανία
APimages

Σε μοριακό (PCR) ή rapid test θα υποβάλλονται από την ερχόμενη Τρίτη 48 ώρες πριν την πτήση τους όσοι θέλουν τα ταξιδέψουν προς τη Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το βράδυ του Σαββάτου, μετά από σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής για την πανδημία.

Το τεστ μπορεί να είναι μοριακό τύπου PCR είτε rapid τεστ και θα πρέπει να γίνεται από όλους ανεξαρτήτως καθεστώτος εμβολιασμού.

O Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον» που συνδέονται με ταξίδια.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάβιντ, πλέον έχουν εντοπιστεί 160 κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, από τα ξημερώματα της Δευτέρας η Νιγηρία τοποθετείται στην κόκκινη βρετανική ταξιδιωτική λίστα, όπου βρίσκονται δέκα νοτιοαφρικανικές χώρες. Όπως επισήμανε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας, πρόκειται για χώρα με τα δεύτερα περισσότερα κρούσματα «Όμικρον» μετά από τη Νότια Αφρική.

Πλέον μόνο Βρετανοί υπήκοοι και μόνιμοι κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνονται δεκτοί από τη Νιγηρία και αυτοί με υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας σε ξενοδοχείο.