ΥΠΕΞ: Συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια επίθεση κατά σχολικού λεωφορείου στο Κόσοβο

ΥΠΕΞ: Συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια επίθεση κατά σχολικού λεωφορείου στο Κόσοβο

Μήνυμα για την ένοπλη επίθεση κατά σχολικού λεωφορείου στο Κόσοβο ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια επίθεση στη Gjakovë κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών», ανέφερε.

«Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που χάθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Μπροστά σε αυτήν την τραγωδία, οι σκέψεις μας είναι με όλους τους Κοσοβάρους».

Yπενθυμίζεται ότι άνδρας οπλισμένος με αυτόματο τουφέκι εφόδου άνοιξε πυρ χθες Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο του Κοσόβου εναντίον λεωφορείου που μετέφερε μαθητές, σκοτώνοντας ένα αγόρι και ένα κορίτσι, καθώς και τον οδηγό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Άλλος ένας μαθητής, ηλικίας 14 ετών, τραυματίστηκε, πάντως η κατάστασή του είναι σταθερή, διευκρίνισε στην κρατική τηλεόραση RTK ο Σκεντέρ Ντρέσαϊ, επικεφαλής νοσοκομείου κοντά στον τόπο όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης φόραγε μπαλακλάβα και ήταν εφοδιασμένος με AK-47. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα ως αυτό το στάδιο.

Σημειώνεται ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο μαθητές που επέστρεφαν σπίτια τους από το σχολείο, είπε στο RTK ο κοινοτάρχης του χωριού Γκλότζαν (κεντρικά), ο Μουστάφα Σελμάνι.

Υπογραμμίζεται ότι η πρόεδρος του Κοσόβου, η Βιόσα Οσμάνι, καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε την αστυνομία να βρει και να συλλάβει τον δράστη ή τους δράστες το ταχύτερο και να τον ή τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Έκανε λόγο για «πλήγμα στην ασφάλεια και τη δημόσια τάξη» σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.