Υπέρ μιας γρήγορης συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης
Μέρκελ, Ντερ Λάιεν, Μισέλ και Σασόλι

Υπέρ μιας γρήγορης συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης

Yπέρ μιας συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν για το Σχέδιο Ανάκαμψης τάχθηκαν 'Αγγελα Μέρκελ, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ και Νταβίντ Σασόλι κατά τη συνάντηση που είχαν πριν από λίγο στις Βρυξέλλες.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι τέσσερις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται «ισχυρή συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας».

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, η Πρόεδρος της Κομισιόν και οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των επερχόμενων διαπραγματεύσεων, καθώς και τα επόμενα βήματα στη διαδικασία.

Ο Σαρλ Μισέλ ενημέρωσε για την εξέλιξη των διμερών επαφών που είχε στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στις 17 και 18 Ιουλίου.

Oι τέσσερις συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ του ότι οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διοργανικές διαπραγματεύσεις .

Επιπροσθέτως, η κ. Μέρκελ, η κ. Φον Ντερ Λάιεν, ο κ. Μισέλ και ο κ. Σασόλι ανέλυσαν και τις οικονομικές προβλέψεις των επόμενων μηνών που δείχνουν σοβαρή ύφεση. Σημείωσαν ότι η κρίση θα έχει βαθιές κοινωνικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μετριάσουν τις κοινωνικές επιπτώσεις και να βοηθήσουν στη γρήγορη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.