ΓΔ: 912,56 1,14 (0,13 %)

Τζίρος: 16,21 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 912,56 1,14 (0,13 %)

Τζίρος: 16,21 εκατ. €   RT

Τυνησία: Τουλάχιστον 21 Αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο

Τυνησία: Τουλάχιστον 21 Αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο
APimages

Τουλάχιστον 21 μετανάστες από την Αφρική έχασαν τη ζωή τους όταν το πλεούμενο που τους μετέφερε ναυάγησε ανοικτά της Τυνησίας καθώς προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο προς το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, δήλωσε Τυνήσιος αξιωματούχος.

«Το σκάφος ναυάγησε στη διάρκεια ενός ταξιδιού που ξεκίνησε αργά την Πέμπτη από [την πόλη] Σφαξ... Μέχρι τώρα, η ακτοφυλακή περισυνέλεξε 21 πτώματα και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο Reuters ο Μουάρντ Μεχρί, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Τυνησίας.

Τον περασμένο μήνα, 39 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ανοικτά της Σφαξ, μιας τυνησιακής πόλης-λιμάνι, σε ένα παρόμοιο περιστατικό.

Η ακτογραμμή κοντά στη Σφαξ έχει καταστεί κύριο σημείο αναχώρησης για τους ανθρώπους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τον πόλεμο στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Η ακτοφυλακή της Σφαξ, την οποία επικαλείται το AFP, κάνει λόγο από την πλευρά της για 20 νεκρούς και για 17 αγνοούμενους.

Τρεις μετανάστες διασώθηκαν και άλλοι 17 φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής της Σφαξ, Αλί Αγιάρι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έρευνες διακόπηκαν λόγω κακοκαιρίας αλλά θα επαναληφθούν αύριο, Σάββατο.

Οι προσπάθειες διάπλου της κεντρικής Μεσογείου αυξήθηκαν το 2020, μια τάση που συνεχίζεται.

Τουλάχιστον 292 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από την 1η Ιανουαρίου στη Μεσόγειο και 1.200 συνολικά το 2020, η πλειονότητα των οποίων στην κεντρική αυτή διαδρομή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ