7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε χρήση «σκληρής δύναμης»

Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε χρήση «σκληρής δύναμης»

Τα «νόμιμα δικαιώματα» και η «κυριαρχία» της Άγκυρας είναι μη διαπραγματεύσιμα υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολγου προειδοποιώντας μάλιστα με χρήση «σκληρής δύναμης».

«Εμείς τη σκληρή δύναμη τη χρησιμοποιούμε μόνο όταν εξαντληθούν οι άλλες επιλογές και με στόχο να οδηγηθούν τα πράγματα σε διάλογο και σε διπλωματία». «στην Ανατολική Μεσόγειο κινητοποιηθήκαμε, για να αποδείξουμε πως τα νόμιμα δικαιώματα μας και η κυριαρχία μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα παράλληλα ο πρόεδρος μας κ. Ερντογάν έκανε κάλεσμα για συνέδριο παράκτιων χωρών στη Μεσόγειο», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μάλιστα σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ρεπορτάζ που αποτυπώνουν τη δυσφορία τους για το καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος που θα ποντίσει η Ελλάδα. Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του τουρκικού Haber Global ότι «υπάρχει μήνυμα για εμάς από την Ελλάδα. Αυτός που μας το στέλνει είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η γειτονική χώρα εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο όμως θα περνάει από την υφαλοκρηπίδας μας».

«Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σχετικά με την υφαλοκρηπίδα. Αυτή τη φορά η Ελλάδα με το υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος το οποίος σχεδιάζει να το κατασκευάσει εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, αμφισβητεί τα δικαιώματα της Τουρκίας», αναφέρει το τουρκικό δίκτυο