Τουρκικά ΜΜΕ: Το Πεντάγωνο διαψεύδει το σενάριο απόσυρσης στρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ

Τουρκικά ΜΜΕ: Το Πεντάγωνο διαψεύδει το σενάριο απόσυρσης στρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ

Στο ενδεχόμενο απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από την τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και τη μετακίνησή τους στη Κρήτη αναφέρονται τα τουρκικά μέσα.

Το πρακτορείο Anadolu επικαλείται τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου Τόμας Κάμπελ ο οποίος φέρεται να διαψεύδει τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ρον Τζόνσον, ο οποίος ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τη περίπτωση απόσυρσης των στρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ. 

Παρότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Πενταγώνου, τo Anadolu, το  αναφέρει ότι ήρθε σε επικοινωνία μαζί του μέσω email σύμφωνα με το οποίο δήλωσε

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα πλάνο να δώσουν τέλος στην παρουσία τους στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Οι ΗΠΑ επιχειρούν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για δεκαετίες, κάτι που αιτείται η ίδια η τουρκική κυβέρνηση, και η συνεχιζόμενη παρουσία μας εκεί είναι δείγμα της τρέχουσας ισχυρής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας».

«Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει στο Ιντσιρλίκ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής του Ουισκόνσιν Ρον Τζόνσον, ο οποίος ηγείται μίας υποεπιτροπής της Γερουσίας για τις εξωτερικές σχέσεις με την Ευρώπη, μιλώντας στην εφημερίδα Washington Examiner την περασμένη Παρασκευή. 

«Είναι πολύ ανησυχητικό και αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που αυξάνουμε και βελτιώνουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία μας στη βάση της Σούδας, καθώς η παρουσία μας στην Τουρκία, ειλικρινά, είναι ξεκάθαρο ότι απειλείται», είχε επίσης δηλώσει ο γερουσιαστής του Ουισκόνσιν.