Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί, 9.217 ο αριθμός των κρουσμάτων

Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί, 9.217 ο αριθμός των κρουσμάτων

Τα θύματα του νέου κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στα 131, αφού άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 9.127, από 1.815 χθες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Κοτζα ανέφερε ότι χρειάζεται να ληφθούν στη χώρα ευρύτερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, σημειώνοντας πως η Τουρκία διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ.

Η τουρκική κυβέρνηση, τόνισε ο Κοτζά, δεν αποκαλύπτει τις τοποθεσίες που καταγράφηκαν τα κρούσματα για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυξημένης μετάδοσης του ιού, με πολίτες να μετακινούνται από περιοχές με υψηλά επίπεδα μολύνσεων σε περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί λιγότερα κρούσματα.

«Οι επόμενες 5 ημέρες είναι πολύ σημαντικές. Αν δεν τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα για να ελέγξουμε την ασθένεια, θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού», τονίσε από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος, Μεχμέτ Τζεϊχάν, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον κορονοϊό του τουρκικού υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χουριέτ».

AP Photo/Emrah Gurel