7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Τουρκία - Κίνα: Επένδυση άνω των δύο δισ. ευρώ μέχρι το 2035 σε εταιρεία μπαταριών λιθίου

Τουρκία - Κίνα: Επένδυση άνω των δύο δισ. ευρώ μέχρι το 2035 σε εταιρεία μπαταριών λιθίου
Shutterstock

Η τουρκική εταιρική κοινοπραξία παραγωγής οχημάτων TOGG και η κινεζική Farasis Energy, παραγωγός μπαταριών ιόντων λιθίου, συγκρότησαν την εταιρία Silk Road Clean Energy Storage Technologies «για να φέρουν λύσεις ηλεκτροκίνησης σε νέες αγορές» μέσω της στρατηγικής κοινοπραξίας τους, όπως ανέφερε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες.

Οι δύο πλευρές έχουν ως στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περισσότερων από 20 gigawatt ωρών σε μία επένδυση, μεγαλύτερη των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) μέχρι το 2035.

Παραγωγή στην Τουρκία

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου τα κελιά των μπαταριών θα παράγονται από την Farasis Energy, ενώ τα πλαίσια των μπαταριών θα αναπτυχθούν από κοινού και θα παράγονται στην Τουρκία. Οι δύο εταιρείες θα επεκτείνουν επίσης, τη συνεργασία τους για την παραγωγή λύσεων αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

Η TOGG και η Farasis Energy συγκρότησαν πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας την προηγούμενη χρονιά, για την ανάπτυξη, την παραγωγή, αλλά και το εμπόριο μπαταριών ιόντων λιθίου, που αποτελούν ένα τα βασικά εξαρτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ