Tο Μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας

Tο Μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας

Στα εργοτάξια της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του, με σκοπό την ενημέρωση για την πορεία της κατασκευής του έργου.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό κ. Νίκο Ταχιάο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Νίκο Κουρέτα, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, ως εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, ο κ. Ζέρβας περιηγήθηκε στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, καθώς και τους Σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρακολούθησε ορισμένες από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε από την ηγεσία της Αττικό Μετρό και της αναδόχου κοινοπραξίας, για την πρόοδο του έργου και την κατασκευαστική αλληλουχία των εργασιών.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, το επιβλητικό συγκρότημα δομημένης επιφάνειας 90.000 τ.μ., που θα στεγάζει ορισμένες από τις σημαντικότερες λειτουργίες του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζέρβας αρχικά περιηγήθηκε στο Βόρειο συγκρότημα του Αμαξοστασίου, εκεί όπου βρίσκονται ήδη οι 7 από τους συνολικά 18 συρμούς της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για τη συνολική πρόοδο των εργασιών του Αμαξοστασίου, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και στο εσωτερικό ενός από τους συρμούς, οι οποίοι αποτελούνται από τέσσερα βαγόνια δυναμικότητας 450 επιβατών.

Στη συνέχεια, μέσω της μεταλλικής πεζογέφυρας που συνδέει τα δύο επιμέρους κεντρικά συγκροτήματα του Αμαξοστασίου, ο κ. Ζέρβας οδηγήθηκε στο δεύτερο συγκρότημα, όπου φιλοξενείται το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ), σημείο από το οποίο θα πραγματοποιείται ο χειρισμός των αυτόματων (χωρίς οδηγό) συρμών.

Ακολούθησαν ο Σταθμός Αγίας Σοφίας και το εσωτερικό του σταθμού, όπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρακολούθησε τις εργασίες σκυροδεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο από την ανάδοχο κοινοπραξία. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην αποβάθρα του σταθμού, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις μέχρι σήμερα ολοκληρωμένες εργασίες επιδομής των δίδυμων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στο κεντρικό εργοτάξιο του Σταθμού Βενιζέλου, με την αντιπροσωπεία να επιθεωρεί τις εργασίες αποκάλυψης των αρχαιοτήτων που είχαν καλυφθεί παλαιότερα με άμμο με σκοπό την προστασία τους από τυχόν φθορές, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών έργων.