Το Κέντρο Υγείας Καμινιών επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Το Κέντρο Υγείας Καμινιών επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας Καμινιών, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο στο πλαίσιο της Επιχείρησης "Ελευθερία".

 Υπενθυμίζεται ότι χτες το απόγευμα στις 18:00 άνοιξε η πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

«Εδώ και λίγες ώρες οι πολίτες άνω των 80 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 μέσω του https://emvolio.gov.gr, των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν SMS με το ραντεβού που τους προτείνεται, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης η οποία συνοδεύεται με γράφημα σχετικά με τους τρόπους που κλείνονται τα ραντεβού.

Όπως αναφέρεται υπάρχουν τρεις τρόποι.

Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν ένα SMS στο οποίο θα αναφέρεται ένας κωδικός εμβολιασμού. Για να επιβεβαιωθεί το ραντεβού θα πρέπει μέσα σε 72 ώρες να στείλουν ένα SMS στο 13034 γράφοντας μόνο αυτόν τον κωδικό.

Όσοι δεν είμαι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί 158.393 άτομα. (138.312 άτομα έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με μια δόση του εμβολίου).