Το δίλημμα «τρόπαια ή αφοσίωση;» στριφογυρίζει στο μυαλό του Χάρι Κέιν...

Το δίλημμα «τρόπαια ή αφοσίωση;» στριφογυρίζει στο μυαλό του Χάρι Κέιν...

Το πρώτο βλέμμα του Χάρι Κέιν όταν κοιτάζει τον καθρέφτη του είναι η αντανάκλασή του – μόνο – με τη φανέλα της Τότεναμ. Η αφοσίωσή του, άλλωστε, από το 2004 όταν και βρέθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Ούτε, μετά το 2009 και την «προαγωγή» του στην πρώτη ομάδα, τις περιόδους που παραχωρήθηκε δανεικός σε Λέιτον Οριεντ, Μίλγουολ, Νόριτς ή Λέστερ. Οταν, ωστόσο, «κοιτάζει» την άδεια τροπαιοθήκη του, φαίνεται πως στο μυαλό του «γεννιέται» μία απορία...

Αυτό, τουλάχιστον, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα The Athletic, η οποία ανέφερε πως αν οι Λονδρέζοι αποτύχουν και φέτος να μείνουν εκτός του Champions League, ο αρχηγός τους θα απαιτήσει μετεγγραφή! Πηγές τονίζουν πως ο Κέιν, στο αποκορύφωμα της καριέρας του και στα 28 χρόνια του, δεν επιθυμεί διακαώς να αποχωρήσει, όμως αυτό που θέλει είναι η προοπτική διεκδίκησης τροπαίων, καθώς δεν έχει κατακτήσει ακόμη κανένα τίτλο στην καριέρα του.

Ο επερχόμενος τελικός του Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Σίτι θα του προσφέρει αυτή την ευκαιρία, όμως η τρίτη τη τάξει διοργάνωση στην Αγγλία δεν αποτελεί δέλεαρ. Η υπομονή του διεθνούς επιθετικού δείχνει να εξαντλείται και το «μπαλάκι» φαίνεται να περνά στη διοίκηση, σε ένα πιθανότατα «θερμό» καλοκαίρι στο Λονδίνο. Ενδεχόμενη επιθυμία μετεγγραφής έχεις τις δυσκολίες της, αλλά και μπόλικες παραμέτρους.

Ο Χάρι Κέιν είναι με 162 γκολ σε 236 ματς ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ. Φέτος, μάλιστα, αν και έχει σκοράρει «μόλις» (σε σύγκριση με 30 ή τα 29 γκολ του 2017 – 2018 και 2016 -2017 αντίστοιχα) 19 φορές, έχει πετύχει ήδη ρεκόρ με τις 13 ασίστ του και έχει συνεισφέρει με σκορ ή πάσα σε 48 γκολ στα 49 ματς με Τότεναμ και Εθνική Αγγλίας!

Ο Αγγλος φορ υπέγραψε το 2018 εξαετές συμβόλαιο με τους Λονδρέζους, όμως για πρώτη φορά σκέφτεται το μέλλον εκτός της πρωτεύουσας... Ο αγγλικός Τύπος επισημαίνει πως η Τότεναμ, η οποία βεβαίως και ξεκαθαρίζει ότι ο Κέιν δεν πωλείται, δεν πρόκειται να συζητήσει καμία πρόταση κάτω από ένα πλαίσιο 140 ως 170 εκατομμύριων ευρώ. Οι μέρες του κορονοϊού προφανώς και καθιστούν δύσκολη μία τέτοια σπατάλη από ενδιαφερόμενους, αλλά η αγορά είναι συχνά απρόβλεπτη.

Τη στιγμή που στο ποδοσφαιρικό «παζάρι» ξεχωρίζουν τα ονόματα του 22χρονου Εμπαπέ και του 20χρονου Χάαλαντ, οι Κέιν, Ρομέλου Λουκάκου και «Κουν» Αγουέρο είναι στη δεύτερη σειρά της «μαρκίζας». Η Τότεναμ έχει παραχωρήσει και στο παρελθόν κάποιους σταρ της, όπως οι Γκάρεθ Μπέιλ, Λούκα Μόντριτς, Κρίστιαν Ερικσεν και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ωστόσο, κανένας τους δεν είχε συνδεθεί τόσο με την εξέδρα όσο ο Κέιν.

Μονάχα που σύμφωνα με τα παρασκήνια στα αγγλικά Μ.Μ.Ε., ο Χάρι Κέιν και είχε δυσαρεστηθεί με την απόλυση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο τον Νοέμβριο του 2019 – μερικούς μήνες μετά τη συμμετοχή στον τελικό του Champions League – και δεν φαίνεται πως έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον αντικαταστάτη του, Ζοσέ Μουρίνιο... Η Τότεναμ βρέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην κορυφή της Premier League. Ομως, έκτοτε κέρδισε μόλις 25 βαθμούς σε 20 αγώνες, αποκλείστηκε από το Κύπελλο Αγγλίας και το Europa League, είναι πια 7η στο πρωτάθλημα, έξι βαθμούς πίσω από την 4η Γουέστ Χαμ του Τζέσι Λίνγκαρντ και ο Μουρίνιο εξακολουθεί δημοσίως και κατηγορεί μόνο τους παίκτες.

Αν η Τότεναμ δεν εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Champions League, η θέση του Πορτογάλου «Εκλεκτού» θα είναι επισφαλής. Παράλληλα, το ταμείο θα δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα και ίσως κάνει τον (άλλοτε παράγοντα και της ΑΕΚ), Ντάνιελ Λίβι, να σκεφτεί να παραχωρήσει τον αρχηγό. Ο Κέιν φέρεται στόχος των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, αλλά και της Τσέλσι. Στο Λονδίνο, πάντως, θεωρούν αδύνατη την πιθανότητα να παίξει σε άλλη ομάδα της Premier League και ίσως παραχωρηθεί μόνο σε σύλλογο του εξωτερικού.