Το χειρότερο 24ωρο σε Βρετανία και Νέα Υόρκη με εκατοντάδες θανάτους
Κορονοϊός

Το χειρότερο 24ωρο σε Βρετανία και Νέα Υόρκη με εκατοντάδες θανάτους

Τα χειρότερο 24ωρο κατέγραψαν Μεγάλη Βρετανία και Νέα Υόρκη όσον αφορά τα θύματα του κορονοϊού, με 684 νέους θανάτους να καταγράφονται στο βρετανικό νησί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 3.605. Στη Νέα Υο΄ρκη υπέκυψαν ακόμη 562 άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας, με το σύνολο των νεκρών πλέον να ανέρχεται στους 2.935.

Συγκεκριμένα, στη Βρετανία το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 684 νέους θανάτους από τον κορονοϊό και ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 3.605, πενταπλάσιος μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 38.168. Χθες οι θάνατοι έφτασαν τους 569, ενώ ο σημερινός αριθμός παρουσιάζεται κατά 20% αυξημένος.

Σύμφωνα με την Daily Mail επιπλέον, ο συνολικός αριθμός νεκρών στη Βρετανία έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς ήταν 759 την προηγούμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου. Στη Σκωτία, άλλοι 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 172.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ ανέφερε πως η επόμενη μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες της καθυστερημένης λήψης μέτρων. Επιπλέον, τόνισε πως σχεδιάζεται η πραγματοποίηση 100.000 τεστ ανά ημέρα στην Αγγλία ως το τέλος Απριλίου.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η βασίλισσα θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό διάγγελμα στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, το βράδυ της Κυριακής.

Η φονικότερη ημέρα και στη Νέα Υόρκη

Νέα ημερήσια αύξηση στον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό σημειώθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν επιπλέον 562 άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας, με το σύνολο των νεκρών πλέον να ανέρχεται στους 2.935, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Κουόμο προειδοποίησε πως πλέον οι άνθρωποι  θα αρχίσουν να πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης αναπνευστήρων, νοσοκομειακών κλινών, ενώ απηύθυνε έκκληση για αποστολή πόρων στη Νέα Υόρκη, προκειμένου η Πολιτεία να καταφέρει να αντέξει στις πιέσεις μιας εντεινόμενης υγειονομικής κρίσης.