Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ, που έπληξε τη Σάμο, αλλά και τη Σμύρνη. Ο πρωθυπουργός μετέφερε στον πρόεδρο της Τουρκίας τα θερμά του συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες απώλειες στην Τουρκία και τόνισε ότι παρά τις διαφορές, αυτές είναι οι στιγμές που οι λαοί των δύο χωρών πρέπει να σταθούν μαζί.

«Μόλις κάλεσα τον Πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την τραγική απώλεια ζωών από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να σταθούν μαζί», ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Ανατολικό Αιγαίο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου προέδρου, «η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες».

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες. Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου Ερντογάν.

Επικοινωνία Δένδια - Τσαβούσογλου

Επικοινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας, μετά τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ έπληξε Σάμο και Σμύρνη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Δένδια - Τσαβούσογλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να αποστείλει βοήθεια για τον απεγκλωβισμό παγιδευμένων.

«Μετά τον σεισμό που έπληξε Σάμο & Σμύρνη, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιαας επικοινώνησε με Τούρκο ομόλογό του Μ. Τσαβούσογλου και εξέφρασε ετοιμότητα Ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων πολιτών», αναφέρει το ΥΠΕΞ με μήνυμα στο Twitter.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΕ - ΝΑΤΟ: Στήριξη προσφέρουν σε Ελλάδα και Τουρκία μετά τον σεισμό

Τ. Ερντογάν: Ευχαριστώ τον Κυρ. Μητσοτάκη εκ μέρους του τουρκικού λαού