8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Θετικός στον Κορονοϊό ο πασίγνωστος Αμερικανός επιδημιολόγος Ά.Φάουτσι

Θετικός στον Κορονοϊό ο πασίγνωστος Αμερικανός επιδημιολόγος Ά.Φάουτσι

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε μετά από γρήγορο τεστ αντιγόνου ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

Ο Φάουτσι, 81 ετών, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει λάβει αναμνηστική δόση δύο φορές, έχει επί του παρόντος ήπια συμπτώματα, ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία Υγείας, σημειώνοντας ότι θα απομονωθεί και θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι.

Ο επί μακρόν διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο Φάουτσι έγινε δημοφιλής και αξιόπιστη προσωπικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν υπηρετούσε στην ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέχεια δέχθηκε κριτική από τον πρώην πρόεδρο και μερικούς από τους Ρεπουμπλικάνους συμμάχους του, καθώς ο Φάουτσι προειδοποίησε να μην ανοίξει πολύ σύντομα η οικονομία των ΗΠΑ και λοιδορήθηκε από εκείνους που ήταν αντίθετοι με τις εισηγήσεις του για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του COVID.

Πηγή: Reuters