Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός πιστών για το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός πιστών για το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο

Παρά τα περιοριστικά μέτρα πλήθος πιστών συρρέει από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκη, χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, όπως η διατήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, παρά τις μάσκες και τις συστάσεις, δεν έλειψε ο συνωστισμός που δημιουργήθηκε καθώς δεκάδες πιστοί περιμένουν στην ουρά για να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Ωστόσο οι αστυνομικοί που βρίσκονται στον χώρο πραγματοποιούν συνεχώς συστάσεις και δίνουν οδηγίες στους πιστούς για το πότε μπορούν να προχωρήσουν προς τον Ναό.

Επίσης, στο προαύλιο του Ιερού Ναού έχουν τοποθετηθεί καρέκλες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται κεριά και λαμπάδες.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη Θεία Λειτουργία, ενώ η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τη 1 μετά το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ατόμων.