ΓΔ: 906,63 -0,45 (-0,05 %)

Τζίρος: 53,20 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,63 -0,45 (-0,05 %)

Τζίρος: 53,20 εκατ. €   RT

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε Γαλλίδα φοιτήτρια που συνελήφθη για κορονοπάρτι

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε Γαλλίδα φοιτήτρια που συνελήφθη για κορονοπάρτι

Ελεύθερη αφέθηκε η νεαρή Γαλλίδα φοιτήτρια, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως ένοικος διαμερίσματος όπου κατόπιν αστυνομικής εφόδου εντοπίστηκαν άλλοι 12 συμπατριώτες της, όλοι φοιτητές του προγράμματος Erasmus, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της υγειονομικής κρίσης.

Η εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος της κατηγορία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που ισχύουν στα δικαστήρια ορίστηκε δικάσιμος για τον προσεχή Σεπτέμβριο και κατόπιν αυτού η 21 ετών φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη. Επιπλέον, από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκε εναντίον της χρηματικό πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ, ενώ στους καλεσμένους της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα να κάνει έλεγχο στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αισχύλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία που δέχθηκε η Άμεση Δράση. Στο σημείο κλήθηκε και πταισματοδίκης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, αρχικά η ένοικος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συνάθροιση είχαν κρυφτεί σε ντουλάπες και στο μπαλκόνι, αλλά έγιναν αντιληπτοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ