7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Θ. Βασιλακόπουλος: Πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας τον χειμώνα

Θ. Βασιλακόπουλος: Πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας τον χειμώνα
Eurokinissi

Για το ενδεχόμενο να βρεθούμε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα της πανδημίας τον προσεχή χειμώνα, αν δεν δημιουργηθεί τείχος ανοσίας του πληθυσμού, προειδοποιεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης, αναφέρθηκε στην άρση περιορισμών: «Το θέμα της μουσικής έχει δύο πτυχές. Η μουσική με χαμηλά ντεσιμπέλ δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τελειώσαμε με την πανδημία, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την ανάσχεση της αποκλιμάκωσης που υπάρχει».

Ο καθηγητής τόνισε ότι «χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από εμάς τους ίδιους», ενώ αναφερόμενος στα κορωνοπάρτι,τόνισε ότι «δεν είμαστε σε κατάσταση να κάνουμε πάρτι ελεύθερα. Ό,τι γίνεται οργανωμένα είναι καλύτερο από ό,τι γίνεται δήθεν παράνομα. Κανείς δεν θέλει να στερήσει τη διασκέδαση από τους ανθρώπους».

ΝΑΙ στα προνόμια για εμβολιασμένους

Αναφερόμενος στα προνόμια προς εμβολιασμένους, σημείωσε πως εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε ήσυχο φθινόπωρο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε, θα μπορούσαν να βοηθήσουν και τα προνόμια για εμβολιασμένους πολίτες, αφού έτσι, σύμφωνα με τον Θ. Βασιλακόπουλο, θα μπορούσαν να πειστούν οι πιο δύσπιστοι να εμβολιαστούν.

«Να ανοίξουν τα μαγαζιά ελεύθερα για όσους είναι εμβολιασμένοι. Να δοθούν κίνητρα. Τα δικαιώματα των συνεπών πολιτών να έχουν μεγαλύτερη αξία». Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν καταφέρουμε να πιάσουμε την ανοσία της αγέλης, ένα τέταρτο κύμα είναι πιθανό τον χειμώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ειδικά στα νησιά, είναι επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, καθώς η τουριστική περίοδος έχει ανοίξει, σημείωσε ο καθηγητής.