Τεστ για κορονοϊό σε όσους θα βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Τεστ για κορονοϊό σε όσους θα βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Όσοι πρόκειται να βρεθούν κοντά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ή τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς θα υποβάλλονται στο εξής σε ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για τη νόσο Covid-19 ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος, καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ΗΠΑ. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι δήλωσε ότι από σήμερα όποιος αναμένεται ότι θα βρεθεί σε μικρή απόσταση σε οποιονδήποτε από τους δύο, θα υποβάλλεται στην εξέταση ώστε να εντοπίζονται οι προσυμπτωματικοί ή οι ασυμπτωματικοί φορείς και να περιοριστεί «η ακούσια μετάδοση».

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξεταστεί δύο φορές μέχρι σήμερα και ήταν αρνητικός στον κορονοϊό, όπως και ο αντιπρόεδρος Πενς.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters η εξέταση αναμένεται ότι θα είναι σαν εκείνη στην οποία υπεβλήθη ο πρόεδρος Τραμπ χθες Πέμπτη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαγνωστική εξέταση της εταιρείας Abbott Laboratories που παρέχει αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά ή και λιγότερο.

Βασικό πρόβλημα στην εξάπλωση της νόσου Covid-19 για τους ειδικούς είναι το ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό ενδέχεται να τον μεταδώσουν χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι φορείς ή πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα.