Τέρμα η υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου - Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Τέρμα η υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου - Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Καταργείται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου σε εσωτερικούς χώρους, μεταφορικά μέσα με αρίθμηση θέσεων και στα σχολεία με εξαίρεση στις αστικές συγκοινωνίες (Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ, προαστιακό, ΟΑΣΑ, τραμ), τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων .

Στις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα επαναξιολογηθεί το μέτρο και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ληφθούν και οι οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Οι μάσκες καταργούνται τόσο στα καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, δηλαδή τρένα, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ. Οι μάσκες καταργούνται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Ωστόσο, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε τρεις εσωτερικούς χώρους: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία, γηροκομεία, οίκοι ευγηρίας

Επίσης, από την 1η Ιουνίου 2022 δεν θα απαιτείται να προσέρχονται με μάσκες στα σχολεία και στα πανεπιστήμια μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Ωστόσο, παραμένει υποχρεωτική στις Πανελλήνιες εξετάσεις και σε όλες τις προαγωγικές - ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως και τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών.

Διευκρινίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.