Τα διδάγματα της κρίσης covid-19 σε διαδικτυακή εκδήλωση
Εθνική Τράπεζα - Ελληνικό Παρατηρητήριο LSE

Τα διδάγματα της κρίσης covid-19 σε διαδικτυακή εκδήλωση

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, 20:30 – 22:00 (ώρα Ελλάδας), με θέμα «Εμπιστοσύνη, Ανθεκτικότητα και Αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης: διδάγματα από την κρίση COVID-19», με κύριο ομιλητή τον Sir Tim Besley, Καθηγητή στην Πανεπιστημιακή Έδρα Οικονομικών της Πολιτικής Επιστήμης και Καθηγητή Οικονομικών της Ανάπτυξης, κάτοχο της έδρας W. Arthur Lewis στο τμήμα Οικονομικών του LSE.

Οι κρίσεις και οι πόλεμοι έχουν οδηγήσει ιστορικά σε πολιτικές και οικονομικές αλλαγές. Τέτοιες περιστάσεις δημιουργούν ευκαιρίες προβληματισμού σχετικά με τη φύση και τις ικανότητες των υφιστάμενων οικονομικών και πολιτικών θεσμών. Ο ομιλητής, Sir Tim Besley, LSE, και οι συνομιλητές Μαρία Πετμεζίδου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα αναλύσουν τα διδάγματα που προκύπτουν από την κρίση της πανδημίας και τις κατευθύνσεις για αλλαγή και ανανέωση. Ενώ η πανδημία έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, πολλά περιστατικά των οποίων γίναμε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνουν την ανάγκη αντιμετώπισης μακροχρόνιων προκλήσεων κατά την οικοδόμηση αποτελεσματικών οικονομιών και πολιτειών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Kevin Featherstone, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών & Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE.

Η συζήτηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, 20:30 – 22:00 (ώρα Ελλάδας), 18:30-20:00 (ώρα Μ. Βρετανίας).

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3fbZFXn

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook
Περισσότερες Πληροφορίες ΕΔΩ