Τ. Μπρετόν: Δεν είναι απαραίτητη με κάθε κόστος η συμφωνία για το Brexit

Τ. Μπρετόν: Δεν είναι απαραίτητη με κάθε κόστος η συμφωνία για το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτιμούσε να υπάρξει συμφωνία για το Brexit, αλλά είναι έτοιμη σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχτεί ανέφικτο, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM ο Επίτροπος για θέματα ενιαίας αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Η Βρετανία, έκτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αποχώρησε από την ΕΕ τον Ιανουάριο και από τότε βρίσκεται σε επίπονες διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί απρόσκοπτα το εμπόριο μεταξύ των δύο οντοτήτων.

Οι ηγέτες της ΕΕ πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να αξιολογήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να γνωρίζει έως τις 15 Οκτωβρίου αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

«Προτιμούμε να υπάρξει συμφωνία, όχι όμως με οποιοδήποτε κόστος, και αν δεν υπάρξει συμφωνία, είμαστε έτοιμοι», είπε ο Μπρετόν, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι τελωνειακές αρχές μας είναι έτοιμες για την περίπτωση μη συμφωνίας, και πρέπει επειγόντως να ετοιμαστούν για αυτό το ενδεχόμενο και οι βρετανικές αρχές», πρόσθεσε.