7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

SZ: «Νέα Μαγιόρκα» η Ελλάδα - Ιδανική για διακοπές και το φθινόπωρο

SZ: «Νέα Μαγιόρκα» η Ελλάδα - Ιδανική για διακοπές και το φθινόπωρο
Φωτό αρχείου
Eurokinissi

Αντίθετα με το καλοκαίρι του 2020 στην Ελλάδα που ήταν μια χρονιά καταστροφική για τον τουρισμό, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση εκτοξεύτηκε. Σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung περιγράφει με τα καλύτερα λόγια την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας, εκθειάζοντάς την.

Η γερμανική εφημερίδα περιγράφει την Ελλάδα ως «νέα Μαγιόρκα», τονίζοντας ότι το καλοκαίρι ήταν περισσότερο δημοφιλής από την Ισπανία. Παράλληλα επισημαίνει ότι η χώρα μας προσφέρεται και για φθινοπωρινές διακοπές.

«Σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό, φέτος η τουριστική κίνηση εκτοξεύτηκε, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία. Μαζί με την Ισπανία, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση ως τουριστικός προορισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI και μάλιστα η Κρήτη ξεπέρασε και τη Μαγιόρκα ως ο δημοφιλέστερος προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών», αναφέρει η εφημερίδα της Βαυαρίας.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι ελεγχόμενος και τους υπεύθυνους του τουρισμού να εφαρμόζουν πρωτόκολλα υγιεινής, είχε ως αποτέλεσμα οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών να είναι φέτος κατά 20% αυξημένες σε σχέση με το 2019, παρά την απογοητευτική έναρξη της σεζόν».

Γίνεται αναφορά στα «θεαματικά αποτελέσματα» για τον τουρισμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αλλά και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Επισημαίνονται μάλιστα τα οικονομικά κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν και με τη σειρά τους να ευνοήσουν την τουριστική κίνηση.

«Αλλά και ο Σεπτέμβριος κύλησε πολύ ικανοποιητικά και τον Οκτώβριο η ζήτηση είναι επίσης αυξημένη. Οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν παρατείνει τα ταξιδιωτικά προγράμματα με προορισμό την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, η οποία προγραμματίζει πτήσεις charter προς την Κρήτη μέχρι και τον Νοέμβριο», συνεχίζει το δημοσίευμα και παραθέτει τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα για τον κορονοϊό. Ως πιθανούς φθινοπωρινούς προορισμούς αναφέρει την Κρήτη και τη Ρόδο, αλλά και την Αίγινα, τα Μέθανα, τον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Με τον τίτλο «Ελληνική μέθη», η εφημερίδα φιλοξενεί και ειδικό αφιέρωμα στην Κεφαλονιά, η οποία χαρακτηρίζεται «ίσως το ωραιότερο νησί του Ιονίου». Ο δημοσιογράφος αναφέρεται με ενθουσιασμό στις φυσικές ομορφιές του νησιού, αλλά και στη γενναιοδωρία των κατοίκων του.

Διαβάστε ακόμα

Ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων - Αύξηση 62,3% το 9μηνο του 2021

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ