Συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου, με τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχω μία εκτενή συνομιλία με τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κύριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι αναβαθμισμένος και στο Ταμείο Ανάκαμψης και σε όλες τις προκλήσεις που έχουμε στο μέλλον και ο ρόλος του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ακόμα περισσότερο αναβαθμισμένος στους συσχετισμούς που τώρα υπάρχουν στην Ευρώπη. Η συντονισμένη δράση μας για να βρούμε λύσεις για την ωφέλεια των πολιτών για τη βελτίωση της ζωής τους είναι απολύτως απαραίτητη και τον ευχαριστώ, διότι οι συμβουλές του ήταν εξαιρετικά πολύτιμες».

Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης είπε:

«Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τους Υπουργούς της κυβέρνησης, επισκέφτηκα τον Υπουργό Ανάπτυξης που βρίσκεται σε ένα καίριο πόστο, σε μια κρίσιμη περίοδο, τον φίλο Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητήσουμε το πως μπορούμε να κινηθούμε και να συντονίσουμε ακόμα καλύτερα και ακόμα περισσότερο, στα επί μέρους θέματα της αρμοδιότητάς του, τη δράση μας στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Θεωρώ ότι είμαστε σε μια καλή συγκυρία για την Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε όλα τα θεσμικά όργανα σε ανώτατο επίπεδο. Έχουμε τον Πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε, έχουμε τον κύριο Σχοινά Αντιπρόεδρο στην Κομισιόν, έχουμε Αντιπρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και έχουμε συναντίληψη με τους Περιφερειάρχες και τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων, στις κατευθύνσεις που έχει χαράξει η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Άρα, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να αποτύχουμε. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε, γιατί το πιστεύουμε και γιατί αγωνιζόμαστε με σοβαρότητα, με επιχειρήματα και αποδεικνύουμε κάθε μέρα και καλύτερα, ότι θα τα καταφέρουμε και θα ξεπεράσουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση που μας άφησε πίσω της η πανδημία».