Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Ισπανίδα Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Arancha González Laya. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις και επεσήμανε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενέργειες που έχουν καταδικαστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης και διεύρυνσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των επενδύσεων.

Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη συνεργασίας των δυο πλευρών προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.