Ανησυχία για τον συνωστισμό σε πλατείες παρά τα νέα μέτρα - Κίνδυνος υπερμετάδοσης

Ανησυχία για τον συνωστισμό σε πλατείες παρά τα νέα μέτρα - Κίνδυνος υπερμετάδοσης

Δεύτερη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων - με το κλείσιμο των περιπτέρων και των μίνι μάρκετ από τα μεσάνυχτα -  και εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, όπως σε Κυψέλη, Παγκράτι και Χαλάνδρι με τον κόσμο να προμηθεύεται αλκοόλ από νωρίς και να συναθροίζεται χωρίς μέτρα προστασίας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης νύχτας τοι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν στην Αθήνα – την πιο επιβαρυμένη περιφέρεια της χώρας, πώς αντέδρασαν για δεύτερη μέρα οι πολίτες, στο κλείσιμο περιπτέρων, καβών και μίνι μάρκετ, από τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 5 το πρωί.

Νεαροί κυρίως, αψηφώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για την απαγόρευση του συνωστισμού γέμισαν τις πλατείες διασκεδάζοντας , έχοντας προμηθευτεί νωρίτερα αλκοόλ από τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και τις κάβες, λίγα λεπτά πριν κλείσουν στις δώδεκα το βράδυ 

Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι επικρατούσε το αδιαχώρητο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη οι θαμώνες της πλατείας δεν πτοήθηκαν από τα μέτρα της κυβέρνησης. Η ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στην πλατεία Χαλανδρίου όπου επικράτησε για άλλο ένα βράδυ το αδιαχώρητο, με τους θαμώνες να προμηθεύονται αλκοόλ και να το ξενυχτάνε χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, αρκετές ήταν οι παρέες που συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο στα Εξάρχεια, στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και τα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τη βραδιά τους μετά τα μεσάνυχτα που κλείνουν μπαρ κ εστιατόρια. 

Και αυτό όταν την ίδια ώρα συνεχίζει να «καλπάζει» ο κορονοϊός στην Αττική με τον ΕΟΔΥ να συνεχίζει από την πλευρά του τα δωρεάν τεστ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως στην Κυψέλη, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί το φαινόμενο.   

Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει τεθεί σε ισχύ πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε πλατείες της Αττικής, ειδικά σε εκείνες που συγκέντρωναν παραδοσιακά τον περισσότερο κόσμο, καθώς και σε πάρκα και διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους, ενώ επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που ξαφνικά υπάρξει συνωστισμός.

Παράλληλα, ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από την Τρίτη για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, τονίζει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Παρά το ότι τα μέτρα είναι σε ισχύ από το Σάββατο, διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις από την αστυνομία. Μόνο το Σάββατο έγιναν συνολικά, 477 έλεγχοι σε 15 πλατείες της Αττικής. Διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις υπέρβασης του ωραρίου και επιβλήθηκαν πρόστιμα 5 χιλιάδων ευρώ και αυτόφωρο.