Συμβάσεις 2.423.800 ευρώ για έργα αποκατάστασεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα
Ρέθυμνο

Συμβάσεις 2.423.800 ευρώ για έργα αποκατάστασεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα

Συμβάσεις 2.423.800 ευρώ για έργα στην Π.Ε. Ρεθύμνου υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που αφορούν σε αποκαταστάσεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν παρουσία της αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή και της διευθύντριας Τεχνικών Έργων, Ελένης Ρανουτσάκη, από τον κ. Αρναουτάκη, οι τρεις αφορούν σε καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων και οι δύο σε έργα αποκατάστασης προσβασιμότητας επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη σημαντικότητα των έργων στο Ρέθυμνο αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο Σταύρος Αρναουτάκης και η Μαρία Λιονή. Ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε επίσης τη βούληση της Περιφέρειας για την εκτέλεση αναγκαίων έργων σε όλο το νησί σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και την Κεντρική Διοίκηση.

Οι πέντε συμβάσεις αφορούν:

«Η πρώτη, επείγουσες αποκαταστάσεις ζημιών στο δρόμο Ιεράς Μονής Αρκαδίου - Σχολής Ασωμάτων. Η αρχική και συμπληρωματική σύμβαση είναι προϋπολογισμού 1.395.000 ευρώ και προβλέπει την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων στο οδικό τμήμα προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της προσβασιμότητας του δρόμου.

Η δεύτερη αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών του Δήμου Αμαρίου και είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Η τρίτη αφορά την αποκατάσταση από πλημμύρες της κατεστραμμένης γέφυρας Αγγελιανών και τμήματος της επαρχιακής οδού 24, έργο προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.

Η τέταρτη σύμβαση αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών Αμαριανού Ποταμού, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και η πέμπτη σύμβαση αφορά το έργο για τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων περιοχών οικισμών Βρύσινα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ».