Στους 22 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Στους 22 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς δύο άνδρες έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε Ξάνθη και Κρήτη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης, «το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σημειώνεται πως στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το flashnews.gr ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στο νησί της Κρήτης είναι ο Γερμανός καθηγητής που είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου. Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική. 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ανακοινώθηκαν 48 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας το σύνολο των διεγνωσμένων κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας στα 743, από τα οποία νοσηλεύονται τα 134, εκ των οποίων 45 είναι διασωληνωμένα.

Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 68 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα, με το 60% να είναι άντρες,

Ο κύριος Τσιόδρας αναφερόμενος στη χθεσινή ενημέρωση στις ελαφριές περιπτώσεις της νόσου από κορονοϊό και την άτυπη συμπτωματολογία, εξήγησε ότι υπάρχουν νέα δεδομένα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι νοσούν εμφανίζοντας διάρροια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης.

«Γνωρίζουμε ότι συνήθως το 40% των ασθενών μετά από μία αναπνευστική λοίμωξη εμφανίζει απώλεια όσφρησης» τόνισε ο κύριος Τσιόδρας και συμπλήρωσε ότι στην Βρετανία και την Γερμανία έχουν καταγραφεί όλο και περισσότερες περιπτώσεις ανοσμίας.