ΓΔ: 926,54 -0,75 (-0,08 %)

Τζίρος: 1,01 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 926,54 -0,75 (-0,08 %)

Τζίρος: 1,01 εκατ. €   RT

Στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας o Π. Αρκουμανέας

Στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας o Π. Αρκουμανέας

Την ανάγκη να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δημόσια υγεία, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας προκειμένου να κάνει αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται ώστε ο σταθμός να είναι σε θέση να δεχθεί και τουρίστες πέρα από φορτηγά αυτοκίνητα.

Ο κ. Αρκουμανέας, σε δηλώσεις του αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου μεθοριακού φυλακίου για την τοπική οικονομία και την εύκολη διέλευση εκατοντάδων τουριστών από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σημειώνοντας, ωστόσο, παράλληλα: «Για εμάς προέχει η δημόσια υγεία και πώς θα προστατεύσουμε τους πολίτες. Σαφώς και ο τουρισμός ανοίγει σταδιακά, όμως ας μην ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, πρέπει να γίνονται έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η δική μου παρουσία σήμερα εδώ στόχο έχει να διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για την ασφαλή είσοδο των τουριστών προς τη χώρα μας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεναγήθηκε από τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις υποδομές που στήνονται από την ελληνική μεριά του μεθοριακού σταθμού με τη συνδρομή και του Στρατού, ενώ ενημερώθηκε για όλα τα επιχειρησιακά θέματα προκειμένου, όπως υπογράμμισε, να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και διευκόλυνση των τουριστών που θα εισέρχονται στη χώρα και θα πρέπει να ελέγχονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Υπογράμμισε ακόμα πως υπάρχει άριστη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης και την Πολιτική Προστασία, σημείωσε πως όλες οι εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή στοχεύουν ώστε να μπορεί ο σταθμός να δεχθεί και να διαχειριστεί ένα μεγάλο αριθμό τουριστών που θα επιλέγουν τη Νυμφαία για την είσοδο τους στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως «για ένα μικρό αριθμό τουριστών θα μπορούσαμε να τον καλύψουμε και με τις υπάρχουσες υποδομές».

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι οι εργασίες εκτελούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ότι πρόθεση τόσο του ΕΟΔΥ όσο και όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι να μπορέσει να ανοίξει ο σταθμός τις επόμενες μέρες.

Αυξάνεται η κίνηση στον Προμαχώνα

Την ίδια ώρα, αυξάνεται, μέρα με τη μέρα, η κίνηση και στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα καθώς αποτελεί και τη μοναδική πύλη εισόδου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης για όσους τουρίστες προέρχονται από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Βαλκανικής.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση, την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο, με τον μεγαλύτερο αριθμό των τουριστών να προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

O συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα λειτουργεί πλέον όλο το 24ωρο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσους εισέρχονται στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ