Στόχος των πρότυπων και πειραματικών σχολείων να αναπτύσσονται οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές
Ν. Κεραμέως

Στόχος των πρότυπων και πειραματικών σχολείων να αναπτύσσονται οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές

Στον στόχο της δημιουργίας ακόμη 50 πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, «στόχος είναι σε αυτά τα σχολεία να αναπτύσσονται οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές και μετά αυτές να εφαρμόζονται στα σχολεία όλης της χώρας».

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως έδωσε την απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε να μην ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές στα ΑΕΙ λόγω της πανδημίας. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «εάν ένα παιδί μπει σε σχολή ΑΕΙ με βαθμό 1 και 2, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να αποφοιτήσει από τη σχολή. Εμείς θέλουμε να μην κοροϊδεύουμε τα παιδιά και κανέναν. Ο στόχος μας είναι να ανοίγουμε δρόμους. Δεν θα θυσιάσουμε πράγματα σήμερα για να μην γίνουν απατηλά όνειρα στο μέλλον».

Σχετικά με τα self tests στα σχολεία η κ. Κεραμέως είπε ότι επισκέφθηκε την Δευτέρα πάνω από δέκα σχολεία και ότι τα παιδιά της μίλησαν με θέρμη για τα self test.

Για εκείνα που βγήκαν θετικά η υπουργός Παιδείας είπε ότι «απαιτείται για όλα επαναληπτικός, μοριακός έλεγχος» και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ. Όπως ανέφερε, «έγιναν 1,7 εκατομμύρια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ότι όσα βγήκαν θετικά, ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί ασθενείς και έτσι έγινε ένα βήμα για να προστατευθούν οι ίδιοι και να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού».