Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, 09:17

-A +A

Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μας ένα «σοκ» ρευστότητας στην αγορά όταν περάσει το κακό

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, 09:17
Στόχος μας ένα «σοκ» ρευστότητας στην αγορά όταν περάσει το κακό
-A +A

Ένα «σοκ» ρευστότητας στην αγορά μόλις ξεπεραστεί η κρίση με τον κορονοϊό είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως εξήγησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι  το «φρένο» στην οικονομία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο.

«Αργά ή γρήγορα αμφιβάλω αν θα υπάρχει επιχείρηση που δεν θα επηρεαστεί» από την κρίση λόγω κορονοϊού, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς όπως είπε το «φρένο» στην οικονομία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο.

Σχετικά με την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, τόνισε ότι οι πόροι του κράτους δεν είναι απεριόριστοι και γι’ αυτό γίνεται μια πρώτη ιεράρχηση «και ανάλογα θα προχωράμε σε διορθωτικές κινήσεις». 

Εξήγησε ότι στόχος είναι όταν οι γιατροί πουν ότι «το κακό πέρασε» να γίνει ένα σοκ ρευστότητας για να πάρει μπρος η αγορά.

Σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη όλοι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, θα μπορούν αυτόματα «ίσως με ένα τηλεφώνημα, ίσως εντελώς αυτόματα» να ενταχθούν στις διευκολύνσεις των τραπεζών.

«Αν δείτε εικόνες από άλλες χώρες στα σούπερ μάρκετ, στην Ελλάδα τα έχουμε πάει καλά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος σε εικόνες λεηλασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Για τις ελλείψεις σε αντισηπτικά, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρότι έχει αυξηθεί η παραγωγή και γι αυτό θεσπίστηκε ο περιορισμός στην αγορά αντισηπτικών. Ανακοίνωσε ότι δίδονται άδειες παραγωγής αντισηπτικών σε βιομηχανίες και όσο περνούν οι μέρες θα ομαλοποιείται η κατάσταση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα