Στο τραπέζι ακόμα και η ματαίωση της ΔΕΘ

Στο τραπέζι ακόμα και η ματαίωση της ΔΕΘ

Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές αρχές σχετικά με τη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού συνεχίζεται ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού. Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης της ΔΕΘ, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αφού στο εμπορικό κομμάτι της έκθεσης υπάρχει πάντα μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, κ. Τάσος Τζήκας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Κατά την τηλεδιάσκεψη δεν αποφασίστηκε η λήψη μέτρων, τουλάχιστον για την ώρα, τονίστηκε ωστόσο πως σε ό,τι αφορά στην Κεντρική Μακεδονία, οι αρμόδιες αρχές θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Η ατζέντα της συζήτησης. σύμφωνα με τοπικά μέσα, περιελάμβανε επίσης το ωράριο λειτουργίας των καφέ-μπαρ και τον συνωστισμό στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σαββατοκύριακου, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την πανδημία υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό ζήτησε ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας

Εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας αντιδημάρχους και διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

 Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά πήρε το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν το δημαρχιακό μέγαρο και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.