Στη Ρεάλ Μαδρίτης τα χρήματα έρχονται πρώτα, ο προπονητής μετά

Στη Ρεάλ Μαδρίτης τα χρήματα έρχονται πρώτα, ο προπονητής μετά

Από τότε που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της στην σεζόν, στη Ρεάλ Μαδρίτης κάθε μέρα υπάρχει και μια είδηση. Ο σύλλογος βάζει τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Ανανέωσε ο έμπειρος χαφ Λούκα Μόντριτς, παραιτήθηκε ο προπονητής Ζινεντίν Ζιντάν και ανακοινώθηκε η απόκτηση του Αυστριακού αμυντικού, Ντάβιντ Αλαμπα, για πέντε χρόνια και 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους. Η τελευταία σημαντική εξέλιξη: η πλειονότητα των παικτών που αναμένεται να βρίσκονται στον σύλλογο και την επόμενη σεζόν, αποδέχθηκαν μείωση των αποδοχών τους κατά 10%. Το ίδιο έκαναν και οι πιο ακριβοπληρωμένοι παράγοντες. Το συνολικό ποσό που «κόπηκε» δεν έγινε γνωστό, αλλά εικάζεται πως φτάνει στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η προσθήκη του Αλαμπα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μπάγερν Μονάχου, σηματοδοτεί την επιστροφή της «βασίλισσας» στην αγορά. Στα δύο προηγούμενα μεταγραφικά «παράθυρα» δεν έκανε μεταγραφές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, ενώ παράλληλα είχε την πιο ακριβοπληρωμένη ομάδα στο άθλημα και επιπλέον να προχωρήσει με την ανακατασκευή του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Αριστεροπόδαρος, άρχισε ως αριστερός μπακ, αλλά τις προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε περισσότερο ως κεντρικός αμυντικός κι χαφ κεντρικός χαφ. Στη Ρεάλ Μαδρίτης, πλέον, υπάρχουν πέντε κεντρικοί αμυντικοί κι ο σύλλογος αναμένεται ν' «αδειάσει» το ρόστερ.

Το συμβόλαιο του Σέρχιο Ράμος λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν υπάρχουν ανοιχτές διαπραγματεύσεις για την επέκτασή του. Η συμφωνία με τον Νάτσο πάει ως το 2022. Ο Εντερ Μιλιτάο είναι ο μόνος σίγουρος μια και το κλαμπ βλέπει στο πρόσωπο του Ραφαέλ Βαράν τη δυνατότητα να βάλει χρήματα στο ταμείο. Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο ως το 2022 και δεν ανανεώνει. Η Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζει να τον πουλήσει για 70 εκατομμύρια ευρώ. Αλλα 50 εκατομμύρια περιμένει να πάρει για τον Εντέν Αζάρ, ενώ πωλητήριο έχει βάλει και στους Γκάρεθ Μπέιλ, Ισκο, Μαρσέλο, Μαριάνο Ντίαθ, Λούκα Γιόβιτς και Ντάνι Θεμπάγιος. Συνολικά, η ιδέα είναι να πάρει ως και 50 εκατομμύρια για τους τελευταίους έξι. Στο τέλος του Ιουνίου, δε, λήγει και το συμβόλαιο με τον δεξιό μπακ – χαφ Λούκας Βάθκεθ και η διοίκηση δεν έχει αποφασίσει αν θα του κάνει πρόταση να παραμείνει ή όχι.

Αυτά φαίνεται να είναι τα... ζητήματα που «καίνε» τον σύλλογο περισσότερο αυτή την εποχή και λιγότερο εκείνο του προπονητή. Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ, φέρεται να έχει πει σε κοντινούς του ανθρώπους, ότι ήδη έχει συμφωνήσει με κόουτς «μεγάλο όνομα». Τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει οι πληροφορίες για συνομιλίες με τον Αντόνιο Κόντε που έφυγε από την Ιντερ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο της Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει και λόγο στην επιλογή του επόμενου τεχνικού και ο Λουΐς Κάμπος, που παρουσιάζεται να είναι κοντά σε συμφωνία για την ανάληψη της αθλητικής διεύθυνσης του συλλόγου. Ο Κάμπος μέχρι τον Δεκέμβριο εργάστηκε στην Λιλ και ουσιαστικά ήταν εκείνος υπεύθυνος για την «συναρμολόγηση» του ρόστερ που κατέκτησε τη Ligue 1.

Μπορεί να μοιάζει παράξενη η στρατηγική, μα ο σύλλογος έχει περισσότερα από 900 εκατομμύρια ευρώ χρέη (χωρίς να υπολογίζονται τα σχεδόν 700 εκατομμύρια σε δάνεια για την ανακατασκευή του γηπέδου) και ο Πέρεθ θέλει αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι να κάνει μια μεταγραφή ενός «γκαλάκτικο» με το βλέμμα στραμμένο στον Κιλιάν Εμπαπέ. Οι άνρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης τον ενημέρωσαν κιόλας πως αν κάνει υπομονή ως το τέλος του συμβολαίου με την Π.Σ.Ζ. το 2022 θα του δώσουν μπόνους υπογραφής 30 με 40 εκατομμύρια.