Στα νοσοκομεία της Βρετανίας οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer

Στα νοσοκομεία της Βρετανίας οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer
Sky News

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου κορoνοϊού της Pfizer έφτασαν σε νοσοκομείο στο νότιο Λονδίνο λίγο πριν από την έναρξη των εμβολιασμών οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία από την Τρίτη. 

Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News προσωπικό του νοσοκομείου Croydon στο νότιο Λονδίνο ξεφόρτωνε κούτες με φιαλίδια του εμβολίου των Pfizer BioNTech πριν τα τοποθετηθούν σε καταψύκτες. 

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech χρειάζεται να διατηρείται σε συνθήκες θερμοκρασίας τουλάχιστον -70 βαθμών Κελσίου και οι δόσεις χαλάνε σε πέντε ημέρες υπό κανονικές θερμοκρασίας κατάψυξης. 

Η Βρετανία έδωσε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως στο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από τη γερμανική BioNTech και την Pfizer κατά της Covid-19. Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας.

Συνολικά, η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις - αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα των 67 εκατομμυρίων.

Περίπου 800.000 δόσεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέσα στην πρώτη εβδομάδα.