7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Αρχηγός ΓΕΝ: Στα εγκαίνια της νέας ναυτικής βάσης «3ης Ιουλίου» στην Αίγυπτο

Στα εγκαίνια της νέας ναυτικής βάσης «3ης Ιουλίου» στην Αίγυπτο
ΓΡ.ΤΥΠΟΥ.ΓΕΕΘΑ /EUROKINISSI

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, παρακολούθησε, σήμερα, Σάββατο 3 Ιουλίου, την τελετή εγκαινίων της νέας ναυτικής βάσης με την επωνυμία «3η Ιουλίου» στο Gargoub, στις βορειοδυτικές ακτές της Αιγύπτου στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΝ έλαβαν επίσημη πρόσκληση από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αιγύπτου αντιστράτηγο Mohamed Farid Hegazy.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε υπόψιν ο πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων, ήταν ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi, μέλη της Βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου, ο υπουργός 'Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Τζιμπουτί General Zakaria Chiek Imbrahim, καθώς και ο διοικητής του 5ου Στόλου των ΗΠΑ αντιναύαρχος Charles Cooper II.

Επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της τελετής, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολούθησαν διακλαδική επίδειξη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι επιχειρησιακές δυνατοτήτων των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αρχηγός ΓΕΕΔ της Αιγύπτου αντιστράτηγος Mohamed Farid Hegazy θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ