Στ. Πέτσας: Ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς

Στ. Πέτσας: Ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς

Είναι μια ιστορική ημέρα, μια εθνική επιτυχία και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα «εφόσον επενδύσουμε τα χρήματα αυτά για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα», ανέφερε ο Στ. Πέτσας, σχολιάζοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής. Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας είπε ότι απλώς άλλαξε η αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, «αλλά το ποσό για την Ελλάδα είναι τελικά μεγαλύτερο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο αυτές τις 5 ημέρες των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός.

Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά θα υπάρξει χρηματοδότηση με κοινό μηχανισμό, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί βήμα και προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο κ. Πέτσας απέρριψε τις αιτιάσεις περί νέου μνημονίου, λέγοντας ότι οι κανόνες είναι κοινοί για όλους τους εταίρους και δεν υπάρχει βέτο στις εκταμιεύσεις. «Όχι κάτι μνημονιακό, αλλά κάτι με κανόνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι αν και ακόμη μένει να διευκρινιστεί, τα πρώτα χρήματα θα φτάσουν στην Ελλάδα εντός του 2020 και θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες που έγιναν ήδη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.