Σκληρότερο lockdown εξετάζει η Γερμανία

Σκληρότερο lockdown εξετάζει η Γερμανία

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 γερμανικών κρατιδίων προκειμένου εξετάσουν την αποτελεσματικότητα του μερικού lockdown που ισχύει από τις αρχές Δεκεμβρίου. 

Αρχικά η διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου. Η επίσπευση της συνεδρίασης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε ο κεντρικός στόχος του lockdown, δηλαδή η αισθητή μείωση των ρυθμών εξάπλωσης του ιού.

Υπό συζήτηση βρίσκονται η παράταση του lockdown και η επιβολή σκληρότερων μέτρων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η υποχρέωση των εργοδοτών να αυξήσουν τον αριθμό των απασχολούμενων που θα εργάζονται από το σπίτι (home-office), η παράταση του κλεισίματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών, η επιβολή αυστηρότερων απαγορεύσεων κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στο λιανικό εμπόριο και στις δημόσιες κυκλοφορίες. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 7.141 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.040.659, δείχνουν σήμερα Δευτέρα τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, άλλοι 214 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 46.633 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.