Σήμερα η συνάντηση Pompeo - Tillerson στην Ουάσινγκτον

Σήμερα η συνάντηση Pompeo - Tillerson στην Ουάσινγκτον

Ο διευθυντής της CIA Mike Pompeo θα συναντηθεί σήμερα με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον, μετά την επιλογή του πρώτου από τον πρόεδρο Donald Trump για την ηγεσία του υπουργείου, μεταδίδει το CNN.

Η συνάντηση μεταξύ του Pompeo και του Tillerson θα έχει διάρκεια περίπου δύο ωρών, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Παράλληλα, ο Pompeo αναμένεται να συναντηθεί με μέλη του Κογκρέσου σήμερα, ενόψει των ακροάσεων για την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία. Η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται ν' αρχίσει πριν από τον Απρίλιο.

Ο διορισμός του Pompeo στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκαλεί αντιδράσεις στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο γερουσιαστής Rand Paul δήλωσε χθες στην εκπομπή “State of the Union” ότι θα πράξει ό,τι απαιτείται προκειμένου να εναντιωθεί στο διορισμό των προσώπων που έχει επιλέξει ο Trump, τόσο για την ηγεσία του αμερικανικού ΥΠΕΞ, όσο και για τη διεύθυνση της CIA.

Χρέη υπηρεσιακού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναλαμβάνει ο υφυπουργός του Tillerson, ο John Sulivan, επίσημα από την 1η Απριλίου. Ο διορισμός του έχει εγκριθεί από τη Γερουσία. Ο ίδιος χειρίζεται ήδη θέματα που αφορούν την επικείμενη διάσκεψη μεταξύ του προέδρου Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ομαλή μεταβίβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Φωτογραφία: AP