Σημαντική μέρα για το μέλλον της TikTok στις ΗΠΑ - Αναμένεται δικαστική απόφαση

Σημαντική μέρα για το μέλλον της TikTok στις ΗΠΑ - Αναμένεται δικαστική απόφαση
Μια σημαντική δικαστική απόφαση αναμένεται σήμερα για την TikTok στις ΗΠΑ

Μια σημαντική δικαστική απόφαση αναμένεται σήμερα από Δικαστήριο της Ουάσιγκτον σχετικά με το αν η απαγόρευση της εφαρμογής TikTok από την αμερικανική κυβέρνηση είναι σύννομη.

Στο συγκεκριμένο δικαστήριο είχε προσφύγει η κινεζική ByteDance, ιδιοκτήτρια της εφαρμογής TikTok ισχυριζόμενη ότι η απαγόρευσή δεν αφενός είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας και αφετέρου ότι μια τέτοια εξέλιξη θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, καθώς στην αρχή του καλοκαιριού κέρδιζε περίπου 424.000 νέους Αμερικανούς χρήστες κάθε μέρα.

Αν τελικά ο δικαστής επιβεβαιώσει την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την TikTok στις ΗΠΑ, τότε  η δημοφιλής εφαρμογή δεν θα μπορεί πλέον να τηλεφορτωθεί στη χώρα από τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για να υποχρεώσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πωλήσει την πλατφόρμα σε κάποια αμερικανική επιχείρηση, επικαλούμενος απειλή για την «εθνική ασφάλεια», καθώς κατηγορεί εδώ από καιρό την TikTok, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, ότι κατασκοπεύει τους χρήστες της για λογαριασμό του Πεκίνου.

Έκτοτε και μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, η ByteDance απέρριψε την προσφορά του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft για την εφαρμογή. Προ ημερών έγινε γνωστό ότι ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την καταρχήν συμφωνία της Oracle με την ByteDance για την εφαρμογή.

Η Oracle και ο κολοσσός λιανικής Walmart θα αποκτήσουν το 20% της ιδιοκτησίας της νέας εταιρείας ονόματι TikTok Global - έναντι ποσού το οποίο εκτιμάται μεταξύ 50 και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το υπόλοιπο θα ανήκει στους υφιστάμενους μετόχους της ByteDance, οι οποίοι περιλαμβάνουν τόσο Κινέζους όσο και Αμερικανούς επενδυτές (Sequoia Capital, General Atlantic).