Ανατροπή λεωφορείου στις Σέρρες:  Εκτός κινδύνου και ελαφρά τραυματισμένοι μαθητές και συνοδοί

Ανατροπή λεωφορείου στις Σέρρες: Εκτός κινδύνου και ελαφρά τραυματισμένοι μαθητές και συνοδοί

Στα νοσοκομεία των Σερρών, της Καβάλας και της Δράμας μεταφέρθηκαν οι τραυματίες μαθητές και συνοδοί τους, που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ανετράπη το πρωί στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον 16 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, μεταφέρθηκαν στα παραπάνω νοσοκομεία, οι περισσότεροι με τραύματα, που δεν εμπνέουν όμως ανησυχία, και κάποιοι για προληπτικούς λόγους προκειμένου να εξεταστούν. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, ενώ προορισμός τους ήταν η Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

Η ανατροπή συνέβη στις 8.40 το πρωί (κι όχι πριν τις 10, όπως αναφέρθηκε αρχικά) κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Σερρών, ενώ επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά της Αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους που χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο άτομα.

 Εκτός κινδύνου και ελαφρά τραυματισμένοι μαθητές και γονείς που επέβαιναν σε λεωφορείο που ανετράπη 

Άγιο φαίνεται πως είχαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου και οι γονείς τους που επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο, το οποίο εξετράπη της πορείας του στο 38ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σερρών - Καβάλας και στη συνέχεια ανετράπη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κανένας σοβαρός τραυματισμός. Το ατύχημα συνέβη στις 08.45 το πρωί, στην περιοχή της Αγγίστας. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο προγραμματισμένης σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Αθανάσιος Καρασαββόγλου και Δράμας, Νικόλαος Λιατσής, συνολικά 21 παιδιά και γονείς τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια του ατυχήματος. Από το σύνολο των τραυματιών, οι 15 μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών, τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και δύο στο νοσοκομείο Δράμας, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ κάποιοι νοσηλεύονται για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με τους διοικητές των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το Τμήμα Τροχαίας Σερρών συνεργασία με τα τμήματα Τροχαίας Καβάλας και Δράμας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια του ατυχήματος, συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες απ? όλους τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ