Σέρβος ΥΠΕΞ: Λάθος η απόφαση της Ελλάδας για το κλείσιμο των συνόρων

Σέρβος ΥΠΕΞ: Λάθος η απόφαση της Ελλάδας για το κλείσιμο των συνόρων

Δυσάρεστη και κακή χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απαγόρευση εισόδου των πολιτών της βαλκανικής χώρας στην Ελλάδα, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, σημειώνοντας πως «κυρίως βλάπτονται τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας απαγορεύει σε όλους τους Σέρβους υπηκόους να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα, ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε πως η απόφαση της ελληνικής πλευράς οφείλεται και στην επιδημιολογική εικόνα της πατρίδας του αλλά και στο γεγονός πως τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί τουρίστες από την Σερβία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αφού είχαν φτάσει στον προορισμό τους.

Παράλληλα, ο Σέρβος ΥΠΕΞ εκτίμησε πως όταν η Ελλάδα αξιολογήσει εκ νέου τα νέα δεδομένα σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Σερβία, θα προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης, ενώ κάλεσε τους Σέρβους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως το πρωί της Δευτέρας, οι συνοριοφύλακες του μεθοριακού σταθμού στον Προμαχώνα Σερρών επέτρεψαν την είσοδο στην χώρα σε όσους Σέρβους είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο, ενώ πλέον ισχύει κανονικά η αρχική απόφαση για απαγόρευσης της διέλευσης των τουριστών – επισκεπτών από τη Σερβία μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Roman Pilipey/Pool Photo via AP