Σερβία: Στήριξη στην Ελλάδα σε Μεταναστευτικό και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Σερβία: Στήριξη στην Ελλάδα σε Μεταναστευτικό και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Συνάντηση είχαν σήμερα στο Βελιγράδι ο γ.γ. Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Δημητριάδης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Νέμανια Στεβάνοβιτς, όπου διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλές, ενώ εξετάσθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά την έναρξη της συνάντησης ο κ. Στεβάνοβιτς εξέφρασε την στήριξή του στην πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό μουσείο, υποστηρίζοντας την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Στεβάνοβιτς απέδωσε μεγάλη σημασία για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, στην ισχυρή ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Σερβία, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες.

Από πλευράς του, ο ΓΓ Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δημητριάδης υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και επισήμανε ότι η πρόοδος που παρουσιάζει η Σερβία και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση με την ανάκτηση της αξιοπιστίας της διεθνώς, αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε την έμφαση που αποδίδει η Ελλάδα στην οικονομική διπλωματία, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές υπηρεσίες στο ΥΠΕΞ, και εξέφρασε την πρόθεση τής χώρας μας να παράσχει στη Σερβία τεχνογνωσία και στήριξη στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών.