Σεισμός Χαλκιδική: Έντονη σεισμική δραστηριότητα μετά τα 5,4 Ρίχτερ

Σεισμός Χαλκιδική: Έντονη σεισμική δραστηριότητα μετά τα 5,4 Ρίχτερ

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής όπου καταγράφηκε την Κυριακή το μεσημέρι σεισμός 5,4 Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης του Άθω. Ο σεισμός είχε γίνει αισθητός κυρίως στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδικής αλλά και σε άλλες περιοχές.

Στις 00:32 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Άθω, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καταγράφηκε προτού συμπληρωθούν 12 ώρες από τον ισχυρό σεισμό 5,4 βαθμών Ρίχτερ.

Παράλληλα, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι «ο σημερινός σεισμός στην Χαλκιδική δεν είναι ανησυχητικός», ενώ αναφερόμενος στην σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην χώρα το τελευταίο διάστημα πρόσθεσε ότι για να τεκμηριώσουμε την σεισμική έξαρση πρέπει να έχουμε δείγμα γραφής από μεγαλύτερη μετασεισμική ακολουθία.

Ο κ. Λέκκας, τόνισε ακόμα ότι οι προσοχή των ειδικών είναι στραμμένη στην έκρηξη του ηφαιστείου Τόνκα, η οποία, όπως είπε, επηρέασε και τον ελλαδικό χώρο