ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

Σε πάρτι ο πρόεδρος της Αλβανίας αψηφώντας τα μέτρα για την πανδημία

Σε πάρτι ο πρόεδρος της Αλβανίας αψηφώντας τα μέτρα για την πανδημία
Abcnews.al

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η συμμετοχή του προέδρου της χώρας Ιλίρ Μέτα και της συζύγου του σε πάρτι γενεθλίων γνωστού κωμικού ηθοποιού σε μπαρ, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν τη σύζυγο του Ιλίρ Μέτα και επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης, Μόνικα Κριεμάδι, να διασκεδάζει χορεύοντας στο πάρτι γενεθλίων του 35χρονου ηθοποιού Μπες Καλάκου, όπου κανείς από τους προσκεκλημένους δεν τηρεί τις σχετικές αποστάσεις ούτε φορά μάσκα.

Μετά τις αντιδράσεις, η αστυνομία των Τιράνων επέβαλε χρηματικά πρόστιμα περίπου 80 ευρώ σε καθέναν από τους 30 καλεσμένους, αλλά και στο προεδρικό ζεύγος, όπως επίσης στον ηθοποιό και στον ιδιοκτήτη του μπαρ στο χωριό Λάκνας, όπου έγινε το πάρτι, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, που απαγορεύουν τις συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Επιπλέον αποπέμφθηκαν από τα καθήκοντά τους έξι αστυνομικοί, για ελλιπή επιτήρηση των μέτρων.

Ο Ιλίρ Μέτα έκανε λόγο για πολιτικά υποκινούμενη κίνηση εναντίον του καθώς επίκεινται την άνοιξη βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ενώ απείλησε τους αστυνομικούς:

«Με κάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, οι αποστάσεις που τηρήθηκαν ήταν υποδειγματικές, τα εστιατόρια είναι ανοικτά. Οι αστυνομικοί αυτοί μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να γνωρίζουν αν αν επηρεαστεί η ψηφοφορία δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος ο πρόεδρος αν καταλήξουν στα πόδια του λαού», είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας.