Στ. Πέτσας: Σε λίγα 24ωρα η δημοσιοποίηση της λίστας με τα κονδύλια στα ΜΜΕ

Σε λίγα 24ωρα η δημοσιοποίηση της λίστας με τα κονδύλια στα ΜΜΕ

Θέμα λίγων 24ώρων είναι η δημοσιοποίηση της λίστας με τα κονδύλια που διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορoνοϊού, δήλωσε ο Στ. Πέτσας, επισημαίνοντας ότι όπως είχε προαναγγείλει από τις 10 Απριλίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, «θα δοθεί η λίστα και τα ποσά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπ. Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές».

«Όταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ, θα τη δώσω στη δημοσιότητα», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε υπό κατασκευή sites, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι «η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια. Ήταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Όταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».

Ερωτηθείς αν την Τρίτη, όταν η κυβέρνηση κλείνει έναν χρόνο διακυβέρνησης, θα έχουμε ανασχηματισμό, ο κ. Πέτσας απάντησε πως «στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα. Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, η κυβέρνηση προχωρά στο έργο της, προσπαθώντας να κάνει την ζωή των Ελλήνων καλύτερη».