Σε κλοιό κορονοϊού η χώρα - Το ρεκόρ κρουσμάτων θέτει σε συναγερμό ειδικούς και Αρχές

Σε κλοιό κορονοϊού η χώρα - Το ρεκόρ κρουσμάτων θέτει σε συναγερμό ειδικούς και Αρχές

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το ρεκόρ νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε ειδικούς και αρμόδιες αρχές. Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ήδη γνωστές εστίες ενώ καταγράφονται και νέες, όπως αυτή σε δομή ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στη Σίνδο.

Συναγερμός έχει σημάνει σε δομή ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που στεγάζεται σε ξενοδοχείο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονoϊού. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές, αλλά και η αστυνομία που κλήθηκε να περιφρουρήσει την απαγόρευση εισόδου και εξόδου στον χώρο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του ιού.

Στο μεταξύ κλειστή θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη, η Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία είχε βάλει λουκέτο από την περασμένη εβδομάδα λόγω κορονοϊού. Τα κρούσματα στην Α' ΔΟΥ έχουν αυξηθεί και πλέον ανέρχονται σε 17, καθώς άλλοι τέσσερις υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 

Στα 36 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης το οποίο μπήκε χθες σε επταήμερη καραντίνα, καθώς άλλοι δυο ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.  Συνολικά τα θετικά κρούσματα είναι 33 ηλικιωμένοι και 3 εργαζόμενοι. 

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε και ένας από τους 55 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν χθες στη παραλία των Μυστεγνών της ανατολικής Λέσβου. Στο σύνολό τους, οι νεοαφιχθέντες έχουν τεθεί σε απομόνωση στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ, ενώ από τον ΕΟΔΥ ελήφθησαν δείγματα από όλους.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον χθεσινό απολογισμό των 262 θετικών κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 151 καταγράφηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη,αλλά και τη διασωλήνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης χειρουργού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας συνιστούν εξελίξεις που δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας. 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί προκαλεί νέα συζήτηση για την λήψη περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του φονικού ιού, ενώ έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι 4 στα 10 κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας 18 έως 39 χρόνων, με τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων να καταλαμβάνουν μόλις το 16% του συνόλου των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.