Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 09:07

-A +A

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρες περιοχές στην Ιταλία - Πάνω από 100 τα κρούσματα

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 09:07
Σε καραντίνα ολόκληρες περιοχές στην Ιταλία - Πάνω από 100 τα κρούσματα
-A +A

Απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωσή του καθώς αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει. Τα κρούσματα του κορονοϊού, στην Ιταλία, ξεπέρασαν τα 100 σε πέντε περιφέρειες της χώρας ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους δύο. 

Τα μέτρα αυτά αυτά ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός  Τζουζέπε κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη. Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις στις περιοχές που μπήκαν σε καραντίνα. 

Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παυθεί η εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Στο μεταξύ, πραγματοποιούνται εκατοντάδες εξετάσεις σε άτομα που ενδέχεται να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς και αναμένονται το γρηγορότερο δυνατό τα σχετικά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή  απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορονϊός στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 2.442 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αυξημένος κατά 97 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 648 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μεγαλύτερος από τα 397 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 76.936.

Από τους 97 νέους θανάτους, οι 96 καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εκ των οποίων 82 στην πόλη Ουχάν, επίκεντρο του ιού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα