Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα 14 ημερών η δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα

Σε καραντίνα 14 ημερών η δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα

Σε καραντίνα διάρκεια 14 ημερών τίθεται με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη αλλά και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, η δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην Ριτσώνα μετά την διαπίστωση πως 23 φιλοξενούμενοι στην δομή βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Πιο αναλυτικά, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και διαμένει στην δομή, κλιμάκιο  του ΕΟΔΥ μετέβη στο σημείο και μετά από ιχνηλάτιση των επαφών της γυναίκας συνέλεξε συνολικά 69 δείγματα που στάλθηκαν για έλεγχο στο ινστιτούτο Παστέρ.

Από τα 69 δείγματα, τα 23 βρέθηκαν θετικά στον ιό, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά όλοι είναι ασυμπτωματικοί στον ιό και είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, 46 δείγματα βγήκαν αρνητικά, ενώ όλοι οι υπάλληλοι της δομής βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την δομή έχουν ενισχυθεί, ενώ για τις επόμενες 14 ημέρες θα απαγορεύεται η έξοδος από την δομή φιλοξενίας. Ταυτόχρονα, στο σημείο θα παραμείνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παρακολούθηση της πορείας της υγείας όσων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.