Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για το Oruc Reis

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για το Oruc Reis

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις τόσο του ORUC REIS όσο και του τουρκικού στόλου.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, το στρατιωτικό προσωπικό έχει τεθεί για μία ακόμα φορά σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με τα Πολεμικά μας Πλοία να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις, πανέτοιμα να αντιδράσουν, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

Την ίδια στιγμή, τα πολεμικά μας αεροσκάφη είναι σε ύψιστη ετοιμότητα στις Μοίρες τους, ενώ οι Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Μονάδες τους, παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και στα 9 μίλια από το Καστελόριζο έφτασε νωρίτερα το τουρκικό σεισμογραφικό προτού αλλάξει πορεία. Το Oruc Reis, πλέοντας με κλειστό τον πομπό, «έσπασε» λίγο μετά τις 11 το πρωί το όριο των 12 ναυτικών μιλίων από το ακριτικό νησί. Εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα επαναλάβει το ίδιο, εισερχόμενο ακόμη πιο κοντά στο Καστελόριζο. Ταυτόχρονα τουρκικό drone πραγματοποιούσε πτήσεις στα απέναντι παράλια.

Χαρακτηριστικές της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή είναι οι παρακάτω φωτογραφίες