Κίνα - Κορονοϊός: Σε 22 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην ηπειρωτική χώρα έναντι 30 τη προηγούμενη

Σε 22 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην ηπειρωτική χώρα έναντι 30 τη προηγούμενη

Η Κίνα ανέφερε 22 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική χώρα για τις 14 Αυγούστου, λιγότερα σε σχέση με τα 30 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Από τα νέα κρούσματα τα 14 είναι εισαγόμενα (22 την προηγούμενη ημέρα), σύμφωνα με την επιτροπή. Η Κίνα ανακοίνωσε επίσης 20 νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, έναντι 28 μία ημέρα νωρίτερα.

Τα οκτώ τοπικώς μεταδοθέντα κρούσματα περιλαμβάνουν επτά ασθενείς στην δυτική περιοχή του Σινζιάνγκ και έναν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Την Παρασκευή μάλιστα, ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Σενζέν στο Γκουανγκντόνγκ, σφραγίστηκε μετά τον εντοπισμο ενός κρούσματος COVID-19 εκεί. Οι υγειονομικές αρχές δε στη Σενζέν αργότερα την ίδια ημέρα ανακοίνωσαν πως εντοπίσθηκαν δύο θετικά κρούσματα, που εργάζονταν στο εμπορικό κέντρο Freshippo, ιδιοκτησίας του ομίλου Alibaba.

Η διοίκηση του Freshippo υπόψιν τόνισε σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της πως έχει αναστείλει τις εργασίες σε 21 από τα καταστήματά της στο Σενζέν για να πραγματοποιήσει εργασίες απολύμανσης και να διενεργήσει τεστ νουκλεϊκών οξέων για τους υπαλλήλους της.

Να σημειωθεί πως από τις 14 Αυγούστου, η ηπειρωτική Κίνα είχε 84.808 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 παραένει στους 4.634.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ