Σάμπυ Μιωνής: Υπάρχουν και άλλοι που ξέρουν όχι μόνο ο Νίκος Παππάς

Σάμπυ Μιωνής: Υπάρχουν και άλλοι που ξέρουν όχι μόνο ο Νίκος Παππάς

«Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους» δηλώνει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή προαναγγέλλοντας νέες αποκαλύψεις σχετικά με το παραδικαστικό κύκλωμα αλλά και τις καταγγελίας τους περί ύπαρξης συμμορίας η οποία τον εκβίαζε και στην οποία, πέραν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εντάσσει και την Ελένη Τουλουπάκη. Επισημαίνει δε πως δεν γνώριζε μόνο ο Νίκος Παππάς την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος και του ρόλου συγκεκριμένων προσώπων.

Ο Σάμπυ Μιωνή έχοντας ήδη δώσει μια συνομιλία που είχε με τον Νίκο Παππά όπου ο πρώην υπουργός και νούμερο 2 της κυβέρνησης Τσίπρα κάνει λόγο για «μαγαζί» και για «κάποιους που βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά» δείχνει ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία κάνοντας μάλιστα λόγο «για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους»

Φράση που παραπέμπει στη δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν αναφορικά με την υπόθεση Novartis και την προσπάθεια της κυβέρνησης των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους είχε κάνει την ίδια δήλωση μιλώντας για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους»

Ο επιχειρηματίας δηλώνει ακόμη ότι οι πιέσεις που του ασκήθηκαν και από τη δικαιοσύνη μετά την άρνησή του να καταβάλει το ποσό που του είχε ζητηθεί ως «δικαστικά έξοδα» ήταν μεγάλες. Στο πλαίσιο αυτό αποδίδει και την ποινική δίωξη εναντίον του Σταύρου Παπασταύρου και του ιδίου που τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας αν και αφορά το 2017 και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι η έρευνα των αρχών δεν έχει οδηγήσει πουθενά.

Προχωρά όμως και ένα βήμα παραπάνω. Σημειώνει ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς Διαφθοράς «έθαψαν» έγγραφο των Κυπριακών αρχών. Έγγραφο που επιβεβαίωνε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου λειτουργούσε ως πληρεξούσιός του. Υπογραμμίζει δέ πως δεν συμπεριελήφθη στη σχετική δικογραφία κάτι που για τους αρμόδιους εισαγγελείς εγείρει μείζον θέμα.

Σύμφωνα με όσα τονίζει δε το εν λόγω έγγραφο δικαίωνε πλήρως του δύο διωκώμενους. Επιβεβαιώνει τα όσα είχαν καταθέσει. Η μη ένταξή του στη δικογραφία επέτρεψε στην υπόθεση να σέρνεται κυρίως να είναι ε«εκμεταλλεύσιμη» και από τους αρμόδιους εισαγγελείς και από την τότε κυβέρνηση.

Το ερώτημα που προκύπτει δεν αφορά μόνο τη διαδικασία της μη αποδοχής του εγγράφου αλλά και το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα τα μέλη της προανακριτικής που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από την Ελένη Τουλουπάκη, για υποθέσεις που έχουν ερευνηθεί και έχουν αρχειοθετηθεί από την ίδια τη δικαιοσύνη, προκαλούν έστω και εφήμερες εντυπώσεις. Όπως προκαλεί και το γεγονός πως η αντίδραση της αρμόδιας εισαγγελίας είναι άμεση χωρίς τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την πορεία των υποθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση το μπαράζ των αποκαλύψεων για το «μαγαζί» και το παραδικαστικό κύκλωμα συνεχίζεται, όπως και διάφορες υποθέσεις που αφορούν την λειτουργία συμμοριών με προσβάσεις στο πολιτικό σύστημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής αναφέρει τα εξής:

«Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε απάντηση σχετικού αιτήματος, έστειλε στην Βουλή το εισαγγελικό πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Καλούδη, με το οποίο ζητείτο ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μου και του Σταύρου Παπασταύρου.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, τα φιλικά στην εγκληματική συμμορία μέσα, Αυγή, Ντοκουμέντο, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία, μιλούσαν με πρωτοσέλιδα άρθρα για «έγγραφα φωτιά». Ο στόχος προφανής να πληγεί η αξιοπιστία μας και να απονομιμοποιηθούν οι αποκαλύψεις που έχω κάνει.

Καταλαβαίνω την απέλπιδα προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων να δοθεί χείρα βοήθειας στην εγκληματική συμμορία Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα. Ευχαριστώ όποιον είχε την σχετική πρωτοβουλία να ζητήσει και διαρρεύσει το πόρισμα αυτό στον Τύπο γιατί άθελά του επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο.

Πρόκειται για δίωξη που ζητήθηκε το Νοέμβριο του 2017 από τον Εισαγγελέα Καλούδη μετά την μερική εκτέλεση κατάσχεσης που έκανα κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και της εφημερίδας «Δημοκρατίας». Τα κατασχεθέντα χρήματα δώρισα ως γνωστόν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δίωξη αυτή ήταν η ύστατη πράξη της εκβίασής μου για να υποκύψω στο παραδικαστικό κύκλωμα. Συνδέεται μάλιστα με μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την αποσιώπηση δηλαδή και την προκλητική υποβάθμιση της σημασίας καταλυτικού υπέρ των θέσεων μου εγγράφου δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016, όταν αρνήθηκα να ενδώσω στον εκβιασμό του κ. Παπαγγελόπουλου για χρήματα μέσα στο Μαξίμου ενώπιον του Νίκου Παππά, ξεκίνησε σε βάρος μας ποινική προκαταρκτική εξέταση με την κατηγορία ότι το πληρεξούσιο που προσκόμισε ο Σταύρος Παπασταύρου στις φορολογικές αρχές δεν ήταν αυθεντικό και βεβαίωνε ψευδή γεγονότα. Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, καλείται ο Σταύρος Παπασταύρου και μόνον, να δώσει εξηγήσεις με υποβολή υπομνήματος, κάτι που τελικά γίνεται τον Ιούνιο του 2016. Στο μεταξύ όμως στις 19.5.2016 ήρθε έγγραφο δικαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κατέρριπτε στην ουσία την κατηγορία σε βάρος μας. Η δικαστική συνδρομή βεβαίωνε με ρητό τρόπο ότι το πληρεξούσιο ήταν αυθεντικό έγγραφο και άρα έπεφταν οι κατηγορίες σε βάρος μας. Αυτό το έγγραφο αφενός αποσιωπήθηκε, αφού ουδέποτε εκλήθη ο Σταύρος Παπασταύρου να λάβει γνώση αυτού του νέου στοιχείου που είχε συσχετιστεί στη δικογραφία και αφετέρου καθόλου δεν αξιολογήθηκε ή έστω καν σχολιάστηκε από τον Εισαγγελέα Καλούδη στο πόρισμα του, και ας ήταν αποτέλεσμα της κρίσιμης για την υπόθεση δικαστικής συνδρομής που οι ίδιοι οι Εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τις Αρχές της Κύπρου. Δεν τους συνέφερε και το αγνόησαν.

Μπορεί ο κ. Παπασταύρου να ήταν πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης του τέως ΠΘ Αντώνη Σαμαρά, και φίλος με την κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τη βάναυση κατάλυση του υπερασπιστικού του δικαιώματος να ενημερώνεται για το σύνολο της
δικογραφίας. Με βάση το έγγραφο της Κύπρου θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσει η υπόθεση. Αντ’ αυτού μας ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη.

Όπως κατέθεσα στην προανακριτική επιτροπή η κα. Τουλουπάκη ως επικεφαλής της ομάδας των τριών εισαγγελέων που διεξήγαγαν την προκαταρκτική εξέταση, «έθαψε» την αθωωτική δικαστική συνδρομή που ήρθε από την Κύπρο. Την έθαψε για να μας θάψει. Δεν είναι αληθές αυτό που ο κ. Καλούδης υποστηρίζει ότι είχε γίνει δικαστική συνδρομή στο Ισραήλ και ότι είχα λάβει όλα τα έγγραφα και ότι δήθεν απέφυγα να καταθέσω. Γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποτέ δεν κλήθηκα σε αυτή τη στημένη δικογραφία. Η πληροφόρησή μου στα βασικά και μόνο στοιχεία της προέρχεται από τον κ. Παπασταύρου που έχει κληθεί και λάβει την δικογραφία. Έχω αποδείξει ότι ούτε φοβάμαι, ούτε αποφεύγω να καταθέσω όταν μου ζητηθεί. Η κα. Τουλουπάκη όμως απέφυγε να καταθέσει, όταν ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης κατά του συνεργάτη μου Άγγελου Μεταξά, το οποίο η ίδια είχε προκαλέσει. Γιατί άραγε; Θα ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο η κα. Τουλουπάκη για την πρωτοβουλία της και τη σύμφωνη γνώμη της στην έκδοση του εντάλματος κατά του Άγγελου Μεταξά; Το ένταλμα αυτό, όχι μόνο καταργήθηκε, αλλά η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι παραδεχόμενη ότι ο Μεταξάς δεν είναι καν φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να του καταλογιστεί ποτέ πρόστιμο, πόσο μάλλον να εκδοθεί χωρίς λόγο ένταλμα σύλληψης.

Όποιος ζήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη με το οποίο το Νοέμβριο του 2017 ζητείτο η δίωξη μας παρέλειψε να ζητήσει και να ενημερώσει εν συνεχεία τα μέλη της προανακριτικής που βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα. Γιατί άραγε; Η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη την δικογραφία προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων χωρίς καν να μας καλέσει σε απολογία γιατί έκρινε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου καθώς σύμφωνα με τη δικαστική συνδρομή το πληρεξούσιο είναι αυθεντικό. Πέρα από τις τυπικές κλήσεις της ανακρίτριας υπάρχουν και 4 αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, δύο πρωτόδικες και δύο εφετειακές, που δικαιώνουν τον Σταύρο Παπασταύρου στην ουσία της υπόθεσης καθώς κρίνουν τελεσίδικα ότι είναι πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος του λογαριασμού. Τα 3 εκατομμύρια που του είχα δανείσει για να μην τον προφυλακίσει η εγκληματική συμμορία μου επιστράφηκαν.

Κάποια στιγμή οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, πρέπει να ελεγχθούν για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που με εκβίαζε επί σειρά ετών.

Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους».